A mai ebéd Mátrai borzaska volt, vagyis inkább csak Budai borz!
2 személy részére a hozzávalók:
- 4-6 szelet hús (csirkemell, karaj, stb)
- 2 közepes burgonya
- 2 tojás
- liszt
- só, bors
A krumplit lereszeljük. Sajnos én úgy olvastam, hogy kislyukú reszelőt kell használni, de utólag rájöttem, hogy a nagyobb lyukú reszelő jobb lett volna, attól lesz ugyanis "borzas" a hús. A lereszelt krumplihoz hozzá adjuk a tojásokat, majd annyi lisztet keverünk bele, hogy egy sűrű masszát kapjunk. A felszeletelt, sózott, borsozott hús szeleteket megforgatjuk a masszában, majd forró olajban pirosra sütjük. Köretként sült hasábburgonyát, vagy rizst készíthetünk. Tálaláskor 1 kis pohár tejfölbe reszeljünk bele 1 gerezd fokhagymát, és keverjünk bele egy csipet sót. Minden hús tetejére kanalazzunk a tejfölből, majd reszeljünk trappista (vagy füstölt) sajtot rá.
Igazán finom, és mégis egy kicsit különleges.