HTML

Gablili

Friss topikok

Címkék

áfonya (1) ajándék (1) alma (1) ananász (1) aszalt (1) avokádó (1) baba (1) bacon (1) banán (1) barack (1) bazsalikom (2) besamel (1) bor (1) bors (1) borsó (1) brokkoli (1) burgonya (19) búzadara (3) Cézár (1) chips (1) cipő (2) citrom (1) csíra (1) csirke (23) csoki (2) csokoládé (1) csomagolás (1) cukkini (4) cukor (4) darált (3) darálthús (1) dekoráció (7) desszert (31) díj (1) dubarry (1) édesség (19) fahéj (1) feta (2) főétel (1) fokhagyma (6) fonal (1) főzelék (6) gofri (1) golyó (1) gomba (7) gombóc (2) gríz (1) gulyás (1) Gyros (1) gyümölcs (2) hab (1) hagyma (3) horgolás (5) hortobágyi (1) hurka (1) hús (12) joghurt (2) kakaó (1) kalács (1) kapor (2) káposzta (4) karácsony (1) karaj (1) karfiol (1) keksz (2) kelbimbó (1) kenyér (6) kesztyű (1) kínai (2) kocka (1) kocsonya (1) kókusz (1) kolbász (4) korhely (1) körömlakk (1) kreatív (24) krém (4) krumpli (12) kuglóf (1) laci (1) lekvár (1) lencse (1) leveles (2) leves (14) liszt (2) madártej (1) mák (1) malac (1) MÁLNA (1) marcipán (14) margarin (2) mártás (4) mascarpone (1) Mazsola (1) medve (1) meggy (3) méz (4) mézeskalács (2) nokedli (1) Oliva (1) öntet (2) öntött (1) oregána (1) oregánó (1) padlizsan (4) palacsinta (4) paprika (2) paradicsom (4) párizsi (1) párolt (1) pecsenye (1) petrezselyem (1) Pirítós (3) pirított (1) piskóta (3) pogácsa (3) pörkölt (4) puding (2) pulyka (3) pulykamell (1) püré (3) ragu (1) rakott (3) rántott (7) répa (3) reszelt (1) rétes (2) Rizs (7) rúd (1) sajt (12) sajtos (1) saláta (7) sárgarépa (1) sóska (1) spenót (1) sült (16) sütemény (9) sütés (7) sütőtök (2) svéd (2) szalonna (2) szegfűszeg (1) székely (1) szelet (1) szendvics (1) szezám (1) szezámmag (2) szilva (1) szóló (1) szósz (3) születésnap (1) tarhonya (1) tarja (1) tárkony (1) tartár (1) tej (1) tejföl (9) tejszín (1) tepis (1) tepsis (3) tészta (10) textil (1) tojás (5) tök (4) Töki (1) töltött (4) torta (14) túró (11) uborka (1) üdítő (1) varrás (2) virág (2) virsli (2) wok (2) zeller (1) zöldbab (3) zöldborsó (1) zöldség (8) zsömle (1) Címkefelhő

A mai ebéd Mátrai borzaska volt, vagyis inkább csak Budai borz!

2 személy részére a hozzávalók:

- 4-6 szelet hús (csirkemell, karaj, stb)
- 2 közepes burgonya
- 2 tojás
- liszt
- só, bors

A krumplit lereszeljük. Sajnos én úgy olvastam, hogy kislyukú reszelőt kell használni, de utólag rájöttem, hogy a nagyobb lyukú reszelő jobb lett volna, attól lesz ugyanis "borzas" a hús. A lereszelt krumplihoz hozzá adjuk a tojásokat, majd annyi lisztet keverünk bele, hogy egy sűrű masszát kapjunk. A felszeletelt, sózott, borsozott hús szeleteket megforgatjuk a masszában, majd forró olajban pirosra sütjük. Köretként sült hasábburgonyát, vagy rizst készíthetünk. Tálaláskor 1 kis pohár tejfölbe reszeljünk bele 1 gerezd fokhagymát, és keverjünk bele egy csipet sót. Minden hús tetejére kanalazzunk a tejfölből, majd reszeljünk trappista (vagy füstölt) sajtot rá.

Igazán finom, és mégis egy kicsit különleges.

Címkék: burgonya csirke krumpli sült fokhagyma tejföl

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr686092885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tilo 2011.02.08. 19:59:44

Küldtem neked egy díjat! :)

katavagyok 2011.02.11. 15:17:24

az RSS kódod itt van,a fejléc alatti kis sávban,bal oldalt,kattints rá :)

katavagyok 2011.02.11. 22:06:28

rss feed,rákattintasz,és a fejlécben lévő http//... ez az rss feeded :) bocs,így érthetőbb voltam,talán:D
süti beállítások módosítása