HTML

Gablili

Friss topikok

Címkék

áfonya (1) ajándék (1) alma (1) ananász (1) aszalt (1) avokádó (1) baba (1) bacon (1) banán (1) barack (1) bazsalikom (2) besamel (1) bor (1) bors (1) borsó (1) brokkoli (1) burgonya (19) búzadara (3) Cézár (1) chips (1) cipő (2) citrom (1) csíra (1) csirke (23) csoki (2) csokoládé (1) csomagolás (1) cukkini (4) cukor (4) darált (3) darálthús (1) dekoráció (7) desszert (31) díj (1) dubarry (1) édesség (19) fahéj (1) feta (2) főétel (1) fokhagyma (6) fonal (1) főzelék (6) gofri (1) golyó (1) gomba (7) gombóc (2) gríz (1) gulyás (1) Gyros (1) gyümölcs (2) hab (1) hagyma (3) horgolás (5) hortobágyi (1) hurka (1) hús (12) joghurt (2) kakaó (1) kalács (1) kapor (2) káposzta (4) karácsony (1) karaj (1) karfiol (1) keksz (2) kelbimbó (1) kenyér (6) kesztyű (1) kínai (2) kocka (1) kocsonya (1) kókusz (1) kolbász (4) korhely (1) körömlakk (1) kreatív (24) krém (4) krumpli (12) kuglóf (1) laci (1) lekvár (1) lencse (1) leveles (2) leves (14) liszt (2) madártej (1) mák (1) malac (1) MÁLNA (1) marcipán (14) margarin (2) mártás (4) mascarpone (1) Mazsola (1) medve (1) meggy (3) méz (4) mézeskalács (2) nokedli (1) Oliva (1) öntet (2) öntött (1) oregána (1) oregánó (1) padlizsan (4) palacsinta (4) paprika (2) paradicsom (4) párizsi (1) párolt (1) pecsenye (1) petrezselyem (1) Pirítós (3) pirított (1) piskóta (3) pogácsa (3) pörkölt (4) puding (2) pulyka (3) pulykamell (1) püré (3) ragu (1) rakott (3) rántott (7) répa (3) reszelt (1) rétes (2) Rizs (7) rúd (1) sajt (12) sajtos (1) saláta (7) sárgarépa (1) sóska (1) spenót (1) sült (16) sütemény (9) sütés (7) sütőtök (2) svéd (2) szalonna (2) szegfűszeg (1) székely (1) szelet (1) szendvics (1) szezám (1) szezámmag (2) szilva (1) szóló (1) szósz (3) születésnap (1) tarhonya (1) tarja (1) tárkony (1) tartár (1) tej (1) tejföl (9) tejszín (1) tepis (1) tepsis (3) tészta (10) textil (1) tojás (5) tök (4) Töki (1) töltött (4) torta (14) túró (11) uborka (1) üdítő (1) varrás (2) virág (2) virsli (2) wok (2) zeller (1) zöldbab (3) zöldborsó (1) zöldség (8) zsömle (1) Címkefelhő

Ezt a mártogatós szószt tortilla csipszhez is fel lehet tálalni, bátrabbak pedig zellerszárral is ehetik.

Az alap szósz elkészítése:

1 fej vöröshagymát és 1 gerezd fokhagymát daraboljunk nagyon apróra (én kézi aprítót használtam). Ez után a hagymát kaparjuk ki egy papírtörlőbe, és nyomkodjuk ki belőle a levet. Ezután tegyük vissza az aprítóba, adjunk hozzá 1 sürített paradicsom konzervet, vagy 2 db érett paradicsomot, sót, borsot, egy kevés ketchupot, bazsalikomot. Ezen felül én egy kevés sajtot is reszeltem bele, de adhatunk hozzá Erős Pistát, vagy csípős paprikát is, ha csípősebbet szeretnénk. Az egészet jól összedolgozzuk a géppel, és kész is van.



Tortilla csipsz:

Kukoricalepénylisztet összegyúrni csipet sóval, egy evőkanál olajjal és vízzel. A vizet óvatosan adagolni hozzá, kézzel fogjuk érezni, hogy mikor elég.
Az összegyúrt tésztából kisebb golyókat készítünk és a golyókat szilikonlap közé téve sodrófával nagyon vékonyra kinyújtjuk.
A vékony tésztalapokat óvatosan átügyeskedjük egy tepsibe - amit nem kell kikenni - és pár perc alatt ropogósra sütjük.
Érdemes sütés előtt a tésztalapot késsel, vagy derelyeszaggatóval bevagdosni, hogy sütés után szép darabokra lehessen törni.

Címkék: zeller szósz chips

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr866092917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása