Ez a torta a cserepes virág és a torta keresztezéséből született. A "virágcserép" piskótából készült. A tésztát sütőpapírral kibélelt, margarinnal kikent, liszttel megszórt valódi virágcserépbe töltöttem, és így sütöttem meg. Miután kihűlt, 3 részre vágtam és eper pudingot kentem a rétegek közé. A tetejére is pudingot kentem, majd jól beszórtam csokireszelékkel. A virágokat marcipánból készítettem, hurkapálca tartja őket, de ezt leszámítva minden "alkatrész" fogyasztható. A piskóta tésztájához most rizslisztet használtam, de arányaiban ugyan úgy használható, mint a sima finomliszt. Sajnos a piskótát némi "baleset" érte sütéskor, így elég csálé lett. Talán majd legközelebb élethűbbre sikerül...
Címkék: torta édesség marcipán desszert
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr586092938
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.