Töltött zsömle
Ez az étel gyakorlatilag minden konyhai maradékot tartalmaz, de az íze valami isteni!!
A töltelék:
1 fej vöröshagymát megpirítok az olajon, majd rádobom a darálthúst. Ha már fehér, sózom, borsozom, pirospaprikával megszórom. Közben főzök egy kis rizst. A kész húst összekeverem a rizzsel, frissen aprított petrezselyemmel, mindenféle zöldfűszerrel. Mivel eredetileg töltött padlizsán, és töltött cukkíni készült, azok belsejét is kivágtam, felaprítottam, egy kevés pirított hagymán átsütöttem, majd azt is a húshoz kevertem.
A zsömlék tetejét levágtam, belsejét kikapartam, és a rizses húsos masszával megtöltöttem. Ugyan így jártam el a cukkíni és a padlizsán esetében is. A tetejüket reszelt sajttal megszórtam, és sütőben pirosra sütöttem.
Főételként is megállja a helyét, savanyú uborkával nagyon finom. A zsömle, illetve a rizs miatt köret már nem szükséges hozzá.