HTML

Gablili

Friss topikok

Címkék

áfonya (1) ajándék (1) alma (1) ananász (1) aszalt (1) avokádó (1) baba (1) bacon (1) banán (1) barack (1) bazsalikom (2) besamel (1) bor (1) bors (1) borsó (1) brokkoli (1) burgonya (19) búzadara (3) Cézár (1) chips (1) cipő (2) citrom (1) csíra (1) csirke (23) csoki (2) csokoládé (1) csomagolás (1) cukkini (4) cukor (4) darált (3) darálthús (1) dekoráció (7) desszert (31) díj (1) dubarry (1) édesség (19) fahéj (1) feta (2) főétel (1) fokhagyma (6) fonal (1) főzelék (6) gofri (1) golyó (1) gomba (7) gombóc (2) gríz (1) gulyás (1) Gyros (1) gyümölcs (2) hab (1) hagyma (3) horgolás (5) hortobágyi (1) hurka (1) hús (12) joghurt (2) kakaó (1) kalács (1) kapor (2) káposzta (4) karácsony (1) karaj (1) karfiol (1) keksz (2) kelbimbó (1) kenyér (6) kesztyű (1) kínai (2) kocka (1) kocsonya (1) kókusz (1) kolbász (4) korhely (1) körömlakk (1) kreatív (24) krém (4) krumpli (12) kuglóf (1) laci (1) lekvár (1) lencse (1) leveles (2) leves (14) liszt (2) madártej (1) mák (1) malac (1) MÁLNA (1) marcipán (14) margarin (2) mártás (4) mascarpone (1) Mazsola (1) medve (1) meggy (3) méz (4) mézeskalács (2) nokedli (1) Oliva (1) öntet (2) öntött (1) oregána (1) oregánó (1) padlizsan (4) palacsinta (4) paprika (2) paradicsom (4) párizsi (1) párolt (1) pecsenye (1) petrezselyem (1) Pirítós (3) pirított (1) piskóta (3) pogácsa (3) pörkölt (4) puding (2) pulyka (3) pulykamell (1) püré (3) ragu (1) rakott (3) rántott (7) répa (3) reszelt (1) rétes (2) Rizs (7) rúd (1) sajt (12) sajtos (1) saláta (7) sárgarépa (1) sóska (1) spenót (1) sült (16) sütemény (9) sütés (7) sütőtök (2) svéd (2) szalonna (2) szegfűszeg (1) székely (1) szelet (1) szendvics (1) szezám (1) szezámmag (2) szilva (1) szóló (1) szósz (3) születésnap (1) tarhonya (1) tarja (1) tárkony (1) tartár (1) tej (1) tejföl (9) tejszín (1) tepis (1) tepsis (3) tészta (10) textil (1) tojás (5) tök (4) Töki (1) töltött (4) torta (14) túró (11) uborka (1) üdítő (1) varrás (2) virág (2) virsli (2) wok (2) zeller (1) zöldbab (3) zöldborsó (1) zöldség (8) zsömle (1) Címkefelhő

07.
január

Sünmalac1  |  4 komment

Csírák



A képen az egyik tálban vörös lóhere csíra, a másikban pedig retek csíra látható.
A retek csíráról azt tartják, hogy a természetes antibiotikumok közé tartozik, és vértisztító hatású. Mivel beteg vagyok, ma ez szerepelt az étlapomon.

A csírák el(ő)készítése az alábbi:

A magokat fél napig vízbe áztatjuk. Ezt követően naponta 2 alkalommal átmossuk, majd leszűrjük őket. 3-4 nap után már fogyasztható is!

Címkék: saláta csíra

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr136092960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiskakukk 2010.01.07. 20:09:58

A vörös lóherével vigyázni kell, férfiak ne egyenek belőle sokat, mert sok benne a fitoösztrogén. Állítólag nagyon jó a káposztacsíra, hagymacsíra, stb. Majd veszek és osztozunk.

szuszko 2010.01.07. 22:17:33

Nem lesz nehéz megállni, ugyanis az íze olyan, mint a frissen vágott fűé. :(

Kiskakukk 2010.01.08. 06:54:04

Én is pont ezt mondtam. Mint a friss fű. Ezek szerint Te is szoktál legelni?

Tilo 2010.01.24. 21:36:52

Kóstold meg a zsázsa-lucerna csírát szerintem az finom. Bár nem én csíráztattam, hanem bioboltban vettem, nekünk ízlett.
süti beállítások módosítása