Tepsis hús: csirke, vagy pulykamell 8 dkg liszt 1 teáskanál só ½ teáskanál bors ½ teáskanál majoranna 1 teáskanál pirospaprika 10 dkg reszelt sajt Margarin 2 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma Tejföl Olaj A fűszereket a liszttel és a pirospaprikával összekeverjük. A vékonyra szeletelt húst megforgatjuk benne. Kivajazott tepsibe tesszük a szeleteket. Ha marad a fűszeres lisztből, eloszlatjuk a húsok tetején. Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd rákanalazzuk a húsra. Megszórjuk reszelt sajttal. A 2 gerezd lereszelt fokhagymát összekeverjük a tejföllel, és egy kevés olajjal. Ezzel bekenjük a sajtos húsok tetejét. A tepsit alufóliával lefedjük, megszurkáljuk a fóliát, majd kb. 50 percig nem túl nagy lángon sütjük. Ez után fólia nélkül a sajtot és a tejfölt pirosra sütjük a hús tetején. Köretnek rizst tálaljunk hozzá.
Címkék: csirke tepis
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr316092965
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.