Töltött krumpli A krumplit héjában megfőzzük. Ha kész, jól lehűtjük, ha van rá idő, érdemes a hűtőbe is betenni, hogy jobban „összeálljon”, ne essen szét, ha dolgozunk vele. A krumplit félbe vágjuk, majd a közepét egy tálkába kaparjuk. A kikapart krumplit sóval, borssal, ízlés szerint zöldfűszerekkel (oregáno, bazsalikom, petrezselyem) fűszerezzük. Olajon hagymát pirítunk, majd ezt is a tört krumplihoz keverjük. Jól összedolgozzuk, és evőkanállal visszatöltjük a krumpliba. Egy tepsit olajjal kikenünk (aki hízókúrán van, szeletelt bacont is tehet alá), majd ráhelyezzük a krumplikat. Szintén nem túl diétás, de nagyon finom, ha a krumpli tetejére vékonyra szeletelt bacont teszünk, és úgy sütjük, amíg a szalonna ropogósra nem sül, a krumpli pedig piros nem lesz. Rántott hússal, vagy sült csirkemellel tálaljuk. Ha a töltelékbe sonkát is kockázunk, az helyettesítheti a sült húst!
Címkék: burgonya krumpli sült töltött
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr406092996
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.