Sajnos van egy kis elmaradásom, ami a blog írását illeti. A nyáron a konyhában sem voltam túl aktív, a panelban szinte kibírhatatlan volt az idő, ezért eszem ágában sem volt odaállni a tűzhely elé. Ez a cukkíni krémleves nemrég készült. Korábban már volt ilyen a blogban, de azt akkor Anyu készítette, ezt pedig most én. A végeredmény meglepően jól sikerült, mindenkinek nagyon ízlett.
Hozzávalók:
- 2 db közepes méretű cukkíni
- 2 db burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db leveskocka
- só, bors
- díszítésként reszelt sajt, pirított kenyérkocka
A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, majd felölntjük kb. 1 liter vízzel, beletörjük a fokhagymát, feloldjuk benne a leveskockát. Ha felforrt, beletesszük a kockára vágott cukkínit és a burgonyát. Puhára főzzük, majd turmix géppel pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha túl híg, egy kis liszttel sűríthetjük, ha túl sűrű, vízzel hígíthatjuk.
Tálaláskor nagyon jól mutat, ha reszelt sajttal megszórjuk. Kenyérkockával tálaljuk!