Ez a süti A. szülinapjára készült. Fanta kocka, vagy Fantás szelet néven ismert.
Elkészítése:
6 tojás sárgáját 6 ek porcukorral, 6 ek átszitált liszttel, 1 csomag sütőporral, 2 ek kakaóval és 1 dl olajjal kikeverünk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a kakaós masszával összeforgatjuk. KIvajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és közepes hőfokon megsütjük. Magas falú tepsit használjunk, mert a piskótára még 2 réteg fog kerülni!
Miután megsült, fontos, hogy teljesen ki kell hűteni! Eközben 25 dkg margarint, 20-25 dkg porcukrot és fél kiló túrót krémes masszává dolgozunk. Egyenletesen rákenjük a piskóta tetejére, majd a hűtőbe tesszük, dermedni. Közben elkészítjük az utolsó réteget. Ehhez 2 csomag főzős vanília pudingot, ízlés szerint porcukrot (én 2 evőkanálnyit) és 7 dl Fantát összefőzünk. Először érdemes 2-3 deci üdítővel elkeverni a cukrot és a pudingport, majd utána hozzáadni a többi Fantát. Miután besűrűsödött, gyakori kevergetés mellett ezt is lehűtjük. Forrón nem szabad a túrókrémre kenni, mert az nem tenne jót a túrónak. Végül egyenletesen elkenjük a süti tetején, és minimum 2 órát, de inkább egy egész éjszakát a hűtőben hagyjuk. Én a fotó kedvéért most előbb felvágtam, de a képen is látszik, hogy még nem szilárdult meg teljesen. Remélem, reggelre tökéletes lesz! Az íze már most is nagyon finom!