HTML

Gablili

Friss topikok

Címkék

áfonya (1) ajándék (1) alma (1) ananász (1) aszalt (1) avokádó (1) baba (1) bacon (1) banán (1) barack (1) bazsalikom (2) besamel (1) bor (1) bors (1) borsó (1) brokkoli (1) burgonya (19) búzadara (3) Cézár (1) chips (1) cipő (2) citrom (1) csíra (1) csirke (23) csoki (2) csokoládé (1) csomagolás (1) cukkini (4) cukor (4) darált (3) darálthús (1) dekoráció (7) desszert (31) díj (1) dubarry (1) édesség (19) fahéj (1) feta (2) főétel (1) fokhagyma (6) fonal (1) főzelék (6) gofri (1) golyó (1) gomba (7) gombóc (2) gríz (1) gulyás (1) Gyros (1) gyümölcs (2) hab (1) hagyma (3) horgolás (5) hortobágyi (1) hurka (1) hús (12) joghurt (2) kakaó (1) kalács (1) kapor (2) káposzta (4) karácsony (1) karaj (1) karfiol (1) keksz (2) kelbimbó (1) kenyér (6) kesztyű (1) kínai (2) kocka (1) kocsonya (1) kókusz (1) kolbász (4) korhely (1) körömlakk (1) kreatív (24) krém (4) krumpli (12) kuglóf (1) laci (1) lekvár (1) lencse (1) leveles (2) leves (14) liszt (2) madártej (1) mák (1) malac (1) MÁLNA (1) marcipán (14) margarin (2) mártás (4) mascarpone (1) Mazsola (1) medve (1) meggy (3) méz (4) mézeskalács (2) nokedli (1) Oliva (1) öntet (2) öntött (1) oregána (1) oregánó (1) padlizsan (4) palacsinta (4) paprika (2) paradicsom (4) párizsi (1) párolt (1) pecsenye (1) petrezselyem (1) Pirítós (3) pirított (1) piskóta (3) pogácsa (3) pörkölt (4) puding (2) pulyka (3) pulykamell (1) püré (3) ragu (1) rakott (3) rántott (7) répa (3) reszelt (1) rétes (2) Rizs (7) rúd (1) sajt (12) sajtos (1) saláta (7) sárgarépa (1) sóska (1) spenót (1) sült (16) sütemény (9) sütés (7) sütőtök (2) svéd (2) szalonna (2) szegfűszeg (1) székely (1) szelet (1) szendvics (1) szezám (1) szezámmag (2) szilva (1) szóló (1) szósz (3) születésnap (1) tarhonya (1) tarja (1) tárkony (1) tartár (1) tej (1) tejföl (9) tejszín (1) tepis (1) tepsis (3) tészta (10) textil (1) tojás (5) tök (4) Töki (1) töltött (4) torta (14) túró (11) uborka (1) üdítő (1) varrás (2) virág (2) virsli (2) wok (2) zeller (1) zöldbab (3) zöldborsó (1) zöldség (8) zsömle (1) Címkefelhő

Ez a süti A. szülinapjára készült. Fanta kocka, vagy Fantás szelet néven ismert.

Elkészítése:

6 tojás sárgáját 6 ek porcukorral, 6 ek átszitált liszttel, 1 csomag sütőporral, 2 ek kakaóval és 1 dl olajjal kikeverünk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a kakaós masszával összeforgatjuk. KIvajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és közepes hőfokon megsütjük. Magas falú tepsit használjunk, mert a piskótára még 2 réteg fog kerülni!

Miután megsült, fontos, hogy teljesen ki kell hűteni! Eközben 25 dkg margarint, 20-25 dkg porcukrot és fél kiló túrót krémes masszává dolgozunk. Egyenletesen rákenjük a piskóta tetejére, majd a hűtőbe tesszük, dermedni. Közben elkészítjük az utolsó réteget. Ehhez 2 csomag főzős vanília pudingot, ízlés szerint porcukrot (én 2 evőkanálnyit) és 7 dl Fantát összefőzünk. Először érdemes 2-3 deci üdítővel elkeverni a cukrot és a pudingport, majd utána hozzáadni a többi Fantát. Miután besűrűsödött, gyakori kevergetés mellett ezt is lehűtjük. Forrón nem szabad a túrókrémre kenni, mert az nem tenne jót a túrónak. Végül egyenletesen elkenjük a süti tetején, és minimum 2 órát, de inkább egy egész éjszakát a hűtőben hagyjuk. Én a fotó kedvéért most előbb felvágtam, de a képen is látszik, hogy még nem szilárdult meg teljesen. Remélem, reggelre tökéletes lesz! Az íze már most is nagyon finom!

Címkék: édesség túró piskóta desszert üdítő

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr926092880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pancs 2011.05.03. 21:36:25

jjaaaj ez nagyoooooon finom ilyet én is csinálok sokszor *.*
süti beállítások módosítása