HTML

Gablili

Friss topikok

Címkék

áfonya (1) ajándék (1) alma (1) ananász (1) aszalt (1) avokádó (1) baba (1) bacon (1) banán (1) barack (1) bazsalikom (2) besamel (1) bor (1) bors (1) borsó (1) brokkoli (1) burgonya (19) búzadara (3) Cézár (1) chips (1) cipő (2) citrom (1) csíra (1) csirke (23) csoki (2) csokoládé (1) csomagolás (1) cukkini (4) cukor (4) darált (3) darálthús (1) dekoráció (7) desszert (31) díj (1) dubarry (1) édesség (19) fahéj (1) feta (2) főétel (1) fokhagyma (6) fonal (1) főzelék (6) gofri (1) golyó (1) gomba (7) gombóc (2) gríz (1) gulyás (1) Gyros (1) gyümölcs (2) hab (1) hagyma (3) horgolás (5) hortobágyi (1) hurka (1) hús (12) joghurt (2) kakaó (1) kalács (1) kapor (2) káposzta (4) karácsony (1) karaj (1) karfiol (1) keksz (2) kelbimbó (1) kenyér (6) kesztyű (1) kínai (2) kocka (1) kocsonya (1) kókusz (1) kolbász (4) korhely (1) körömlakk (1) kreatív (24) krém (4) krumpli (12) kuglóf (1) laci (1) lekvár (1) lencse (1) leveles (2) leves (14) liszt (2) madártej (1) mák (1) malac (1) MÁLNA (1) marcipán (14) margarin (2) mártás (4) mascarpone (1) Mazsola (1) medve (1) meggy (3) méz (4) mézeskalács (2) nokedli (1) Oliva (1) öntet (2) öntött (1) oregána (1) oregánó (1) padlizsan (4) palacsinta (4) paprika (2) paradicsom (4) párizsi (1) párolt (1) pecsenye (1) petrezselyem (1) Pirítós (3) pirított (1) piskóta (3) pogácsa (3) pörkölt (4) puding (2) pulyka (3) pulykamell (1) püré (3) ragu (1) rakott (3) rántott (7) répa (3) reszelt (1) rétes (2) Rizs (7) rúd (1) sajt (12) sajtos (1) saláta (7) sárgarépa (1) sóska (1) spenót (1) sült (16) sütemény (9) sütés (7) sütőtök (2) svéd (2) szalonna (2) szegfűszeg (1) székely (1) szelet (1) szendvics (1) szezám (1) szezámmag (2) szilva (1) szóló (1) szósz (3) születésnap (1) tarhonya (1) tarja (1) tárkony (1) tartár (1) tej (1) tejföl (9) tejszín (1) tepis (1) tepsis (3) tészta (10) textil (1) tojás (5) tök (4) Töki (1) töltött (4) torta (14) túró (11) uborka (1) üdítő (1) varrás (2) virág (2) virsli (2) wok (2) zeller (1) zöldbab (3) zöldborsó (1) zöldség (8) zsömle (1) Címkefelhő

A torta:

2 db 6 tojásos piskótát sütöttem (a receptet most nem írom le, mert a blogba már benne van), majd miután kihűltek, mindkét lapot ketté vágtam.

25 dkg porcukrot összedolgoztam egy kocka margarinnal és kakaóval.
Fél liter tejet forraltam, hozzá adtam 4 ek lisztet, amitől jól besűrűsödött. Miután kihűlt, össze kevertem a vajas-kakaós masszával. Ez lett a torta tölteléke. Kakaós-vajas krémmel bevontam a torta oldalát, ill. tetejét is, majd marcipánnal bevontam. Ezúttal az egészhez natúr marcipán tömböt, fehér fondant bevonót, illetve ételfestékeket használtam. A torta borítása világoskék marcipánból készült. A torta tetejére megformáztam a zenekar tagjait, fondant masszából. A zenekar nevével dolgolztam talán a legtöbbet. A betűket először kinyomtattam papírra, majd kivágtam őket egyesével. Fekete fondant masszát nyújtottam, majd késsel egyesével körbe vágtam a betűket. 1 napig hagytam őket száradni, keményedni, hogy ne ragadjanak, szakadjanak. Végül ecsettel egy pici vizet vittem fel a betűk, ill. figurák hátoldalára, így tudtam "ráragasztani" őket a torta tetejére. Szerencsére nagy sikert aratott, mindenki magára ismert, a piskóta lágy volt, és az ízével sem volt gond szerintem.

 

Címkék: kreatív torta édesség marcipán desszert

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr626092898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tilo 2010.11.13. 15:38:00

Hát ez csúcs!!!!!!!!!! :)
süti beállítások módosítása