A sült zöldséget és a krumplit együtt készítettem el, a sütőben.
A tepsi alját egy pici olajjal kikentem (lehet, hogy elég lenne egy olajspricnivel ráfújni párat), majd az alábbi zöldségeket kockára vágtam:
- lilahagyma
- saláta cukkíni
- koktélparadicsom
- kaliforniai paprika
- burgonya
Jól illik még hozzá a gomba és a sárgarépa is, valamint 1-2 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva. Az egészet beszórtam sültkrumpli fűszerkeverékkel, ennek hiányában el tudom képzelni a vegetát és a pirospaprikát is. A zöldségekre még szórtam egy kevés bazsalikomot, majd az egész tetejére nagyon kevés olíva olajat csorgattam. Itt is jobb megoldás lenne az olaj spray. Sütőben, közepes lángon sütöttem. 1-2 alkalommal átforgattam a krumplit és a zöldségeket, hogy elkeveredjen a fűszer, és hogy egyenletesen süljön meg minden darab. Közben a húst olajban kisütöttem. Nagyon finom lett!
Azon gondolkozom, hogy a zöldségeket meg lehetne sütni wok-ban is, kevés olajon, akkor talán roppanósabb maradna a zöldség, de biztos, hogy úgy is isteni lenne!