A blogunk lassan 1 éves. Ez azt is jelenti, hogy a legtöbb "hétköznapi" étel receptje már feltöltésre került, így mostanában ritkábban frissül a blog. Az is igaz, hogy mostanában nincs túl sok időm, így inkább a már jól bevált, begyakorolt ételt főzöm meg.
Ma azért összeszedtem magam, és készítettem rántott gombát tartármártással. Az elkészítése nem nehéz, de 1-2 érdekességet azért leírok:
A gombákat meghámoztam, és mivel hatalmas gombafejek voltak, kisebb darabokra vágtam őket. Forrásban lévő vízbe tettem, 2-3 percig főztem, hogy megpuhuljon, és a fölösleges víz is kijöjjön belőle. Amíg főtt, elkészítettem a "bundát": 2 tojást liszttel, sóval és egy kevés vízzel összekevertem, majd a megfőtt gombát ebbe forgattam bele. Ezt követően jött a zsemlemorzsa, majd forró olajban kisütöttem.
Tartármártás:
- majozéz
- tejföl
- porcukor
- mustár
- citromlé
(- őrölt fehérbors)