Rakott zöldbab
Olajon vöröshagymát pirítunk, majd rádobjuk a kb. 35 dkg darált húst. Amikor már fehér, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk, majd egy kis vizet teszünk alá, és úgy főzzük. Közben egy másik edényben rizst főzünk, a harmadikban pedig a mirelit zöldbabot főzzük puhára, enyhén sós vízben. Ha minden megfőtt, akkor a rizst és a húst összekeverjük, a zöldbabot pedig leszűrjük. A jénai aljára egy réteg zöldbabot teszünk, erre jön a rizses hús, majd egy újabb réteg zöldbab. A végén tejföllel jól meglocsoljuk, és sütőben megsütjük.
Címkék: hús tejföl zöldbab Rizs
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr286092943
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.