Túrótorta
A süti alapja egy tortalap, amit óvatosan félbe vágunk. Kb. 600 gramm túrót (én ricottát használtam) összekeverünk tejföllel, porcukorral, reszelt citrom-, ill. narancshéjjal, kevés citromlével, valamint zselatin fix-el. Annyi tejfölt adunk hozzá, míg krémes állaga nem lesz, de ne legyen túl folyós!
Az első lapra ráhalmozzuk kb. a fele krémet, majd elsimítjuk. Gyümölccsel megszórhatjuk, de az is jó, ha az apróra szeletelt gyümölcsöt hozzákeverjük a krémhez.
Ez után jöhet a tortalap teteje. Ezen is egyenletesen eloszlatjuk a krémet, úgy, hogy a torta oldalát is bevonjuk vele.
Díszítésnek gyümölcsöt, marcipánt használjunk, de fontos, hogy ha gyümölcs kerül a tetejére (főleg ha fagyasztott), csak tálalás előtt tegyük rá, különben úgy fog kinézni, ahogy az én tortám.