Gyros tál A csirkemellet megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd 20-30 percre beletesszük a pácba (gyros fűszerkeverék elkeverve kb. 1 dl étolajjal). Amíg a húsra várni kell, tésztát főzünk, zöldségeket szeletelünk. A paradicsomot és a hagymát karikára, a sárgarépát és a káposztát csíkokra vágjuk. Öntetnek én a joghurtos-kapros salátaöntetet használtam, de több joghurttal, mint ahogy egy salátaöntet készül, hogy ne legyen olyan intenzív az íze. Aki szereti a csípőset, Erős Pistát is tehet a tányér szélére. Az előkészített húst kevés olajban kisütjük, a végén a tálban maradt fűszeres olajat is ráönthetjük, és abban süthetjük tovább. Amikor elkészült, papírtörlővel felitatjuk a fölösleges olajt a húsról, majd apró darabokra vágjuk. Tészta helyett tölthetjük pitába is, úgy is nagyon finom.
Címkék: csirke saláta öntet Gyros
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr316092983
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.