
Hideg meggyleves
1 liter vízbe szegfűszeget, fahéjat, cukrot és egy csipet sót szórunk, majd lefedve 15-20 percig főzzük. Az utolsó 5-10 percben főzhetünk bele egy fél citromot is, de azt 10 perc múlva ki kell venni, különben megkeseríti a levest. Utána hozzáadjuk a magozott meggyet (ha befőtt, a levét is öntsük hozzá). Forrástól számított 10-15 percig főzzük. Közben elkészítjük a vanília pudingot. Ehhez a mennyiséghez hozzáadhatunk egy egész csomag pudingot. A legegyszerűbb a főzés nélküli puding, ezt fél liter tejjel csomómentesre keverjük, és kész is. Hozzáadjuk a leveshez, forralunk rajta egyet, és elkészült. Érdemes még egyszer megkóstolni, ha savanyú, cukorral, vaníliás cukorral édesítsük, ha túl édes, citrommal, vagy citromlével savanyíthatjuk. Természetesen más gyümölcsöt is adhatunk hozzá, almával, körtével is nagyon finom.
Avokádó krém
Hozzávalók:
1 db avokádó
2 főtt tojás
Vöröshagyma
Só
Bors
Mustár
Citromlé
A hozzávalókat összeaprítjuk, majd a mixerrel krémesre dolgozzuk. Egy kevés citrom levet adhatunk hozzá, ettől nem barnul meg a krém. Pirítóssal, kétszersülttel fogyasztandó.