HTML

Gablili

Friss topikok

Címkék

áfonya (1) ajándék (1) alma (1) ananász (1) aszalt (1) avokádó (1) baba (1) bacon (1) banán (1) barack (1) bazsalikom (2) besamel (1) bor (1) bors (1) borsó (1) brokkoli (1) burgonya (19) búzadara (3) Cézár (1) chips (1) cipő (2) citrom (1) csíra (1) csirke (23) csoki (2) csokoládé (1) csomagolás (1) cukkini (4) cukor (4) darált (3) darálthús (1) dekoráció (7) desszert (31) díj (1) dubarry (1) édesség (19) fahéj (1) feta (2) főétel (1) fokhagyma (6) fonal (1) főzelék (6) gofri (1) golyó (1) gomba (7) gombóc (2) gríz (1) gulyás (1) Gyros (1) gyümölcs (2) hab (1) hagyma (3) horgolás (5) hortobágyi (1) hurka (1) hús (12) joghurt (2) kakaó (1) kalács (1) kapor (2) káposzta (4) karácsony (1) karaj (1) karfiol (1) keksz (2) kelbimbó (1) kenyér (6) kesztyű (1) kínai (2) kocka (1) kocsonya (1) kókusz (1) kolbász (4) korhely (1) körömlakk (1) kreatív (24) krém (4) krumpli (12) kuglóf (1) laci (1) lekvár (1) lencse (1) leveles (2) leves (14) liszt (2) madártej (1) mák (1) malac (1) MÁLNA (1) marcipán (14) margarin (2) mártás (4) mascarpone (1) Mazsola (1) medve (1) meggy (3) méz (4) mézeskalács (2) nokedli (1) Oliva (1) öntet (2) öntött (1) oregána (1) oregánó (1) padlizsan (4) palacsinta (4) paprika (2) paradicsom (4) párizsi (1) párolt (1) pecsenye (1) petrezselyem (1) Pirítós (3) pirított (1) piskóta (3) pogácsa (3) pörkölt (4) puding (2) pulyka (3) pulykamell (1) püré (3) ragu (1) rakott (3) rántott (7) répa (3) reszelt (1) rétes (2) Rizs (7) rúd (1) sajt (12) sajtos (1) saláta (7) sárgarépa (1) sóska (1) spenót (1) sült (16) sütemény (9) sütés (7) sütőtök (2) svéd (2) szalonna (2) szegfűszeg (1) székely (1) szelet (1) szendvics (1) szezám (1) szezámmag (2) szilva (1) szóló (1) szósz (3) születésnap (1) tarhonya (1) tarja (1) tárkony (1) tartár (1) tej (1) tejföl (9) tejszín (1) tepis (1) tepsis (3) tészta (10) textil (1) tojás (5) tök (4) Töki (1) töltött (4) torta (14) túró (11) uborka (1) üdítő (1) varrás (2) virág (2) virsli (2) wok (2) zeller (1) zöldbab (3) zöldborsó (1) zöldség (8) zsömle (1) Címkefelhő

21.
augusztus

Sünmalac1  |  Szólj hozzá!



Hideg meggyleves

1 liter vízbe szegfűszeget, fahéjat, cukrot és egy csipet sót szórunk, majd lefedve 15-20 percig főzzük. Az utolsó 5-10 percben főzhetünk bele egy fél citromot is, de azt 10 perc múlva ki kell venni, különben megkeseríti a levest. Utána hozzáadjuk a magozott meggyet (ha befőtt, a levét is öntsük hozzá). Forrástól számított 10-15 percig főzzük. Közben elkészítjük a vanília pudingot. Ehhez a mennyiséghez hozzáadhatunk egy egész csomag pudingot. A legegyszerűbb a főzés nélküli puding, ezt fél liter tejjel csomómentesre keverjük, és kész is. Hozzáadjuk a leveshez, forralunk rajta egyet, és elkészült. Érdemes még egyszer megkóstolni, ha savanyú, cukorral, vaníliás cukorral édesítsük, ha túl édes, citrommal, vagy citromlével savanyíthatjuk. Természetesen más gyümölcsöt is adhatunk hozzá, almával, körtével is nagyon finom.



Avokádó krém

Hozzávalók:

1 db avokádó

2 főtt tojás

Vöröshagyma

Bors

Mustár

Citromlé

A hozzávalókat összeaprítjuk, majd a mixerrel krémesre dolgozzuk. Egy kevés citrom levet adhatunk hozzá, ettől nem barnul meg a krém. Pirítóssal, kétszersülttel fogyasztandó.




Címkék: meggy leves gyümölcs kenyér krém avokádó Pirítós

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr746092984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása