Töltött padlizsán A padlizsánt jól megmossuk, félbevágjuk. A belsejét kiszedjük, majd apró darabokra vágjuk. A kivájt padlizsánt és a felaprított belsejét is jól besózzuk, majd 30 percig állni hagyjuk. Addig elkészítjük a tölteléket. Hagymát pirítunk, rádobjuk a darált húst, majd paradicsomszósszal, oregánóval, bazsalikommal, sóval ízesítjük, mint egy bolognai alapot. Közben a besózott, aprított padlizsánt jól átmossuk, kinyomkodjuk, majd a húshoz adjuk, így főzzük egy darabig. A padlizsán külső részét szintén jól leöblítjük, tepsibe tesszük, majd beletöltjük a darált húst. Sütőben, kb. 200 fokon sütjük 40-50 percig, amíg a padlizsán héja puha nem lesz. A végén reszelt sajtot sütünk a tetejére.
Címkék: hús sütés töltött darált padlizsan
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr326092995
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.