1 fej hagymát megpirítunk olajon. Rádobunk egy kis lecsót (ha nincs, akkor felszeletelt paprikát és paradicsomot). A tűzről félre húzzuk, rászórunk kb. fél kávéskanál pirospaprikát. Elkeverjük, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt krumplit. Megsózzuk, ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje, 1-2 gerezd fokhagymát apróra vágva hozzá adunk, valamint egy kevés „erős pistát”, hogy csípősebb legyen. Ez után már csak főzni kell, a végén kolbászt, vagy virslit karikázhatunk bele, hogy jobb íze legyen. Amikor a krumplik puhára főnek, elzárhatjuk a gázt. Uborkasalátával vagy kovászosuborkával nagyon finom.
Címkék: burgonya krumpli paprika főzelék kolbász
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr196093004
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.