A tepsit egy kevés olajjal kikenjük. A megtisztított krumplit karikákra vágjuk, majd a karikákat a tálba helyezzük. A krumpli tetejét érdemes egy picit megsózni. Én 2 gerezd fokhagymát is szoktam a krumpli tetejére reszelni. Ez után a vékony szeletre vágott csirkemellet rátesszük a krumplira, a hús felső oldalát megszórjuk vegetával. Ezt követi a hagyma, amit szintén karikára vágunk, és a hús tetején egyenletesen eloszlatjuk. Feldobhatjuk több zöldséggel, gyümölccsel is, nagyon jó hozzá a savanyúkáposzta, a sárgarépa, de akár reszelt alma is. Néhány csík bacon, vagy szalonna kocka még finomabb ízt ad neki. Miután minden a tepsibe került, kb. 1,5 deci vizet öntünk rá, alufólival lefedjük (a fóliát villával megszurkáljuk), és betesszük a sütőbe. Amikor a zöldségek már felpuhultak, levesszük a fóliát, és készre sütjük. Én a legvégén reszelt sajttal megszórom, és pirosra sütöm.
Címkék: burgonya csirke krumpli hagyma hús sütés tepsis
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr636093005
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.