Első lecke: rakott kelkáposzta.
Hozzávalók: kelkáposzta, rizs, hús, hagyma, só, bors, paprika, paradicsom, tejfől (joghurt).
A húsből pörköltet készíteni (Fejenagy már jól tudja, hogyan kell). Mi pulykamellet, vagy csirkemellet használunk.
Közben elkészítjük a rízst (1 csésze rizs olajon megfuttatva, két csésze forró víz és izlés szerint só, miután felforrt, takaréklángon, fedő alatt 8 percig főzni, majd a gázt lezárni és fedő alatt 15 percet állni hagyni), és sós vízben megfőzzük a leveleire szétszedett kelkáposztát. A megfőtt káposztaleveleket alaposan lecsepegtetjük.
Tepsi alját kivajazni, bele a kelkáposztalevél fele, majd a rizs és a hús (le lehet darálni, de a csirke-, pulykahús villával is szétnyomható apróbb darabokra), végül betakarni a káposztalevelekkel. Úgy is jó, ha a rizst a hússal először összekeverjük és már ezt a keveréket tesszük a káposztalevelek közé. Tejföllel, vagy joghurttal meglocsolni és kb 220 C-on 30 percig sütni.