Régi nagy kedvencünk a fűszeres feta sajt. Sajnos a bolti elég drága, de otthon is könnyen elkészíthető.
1 csomag feta (vagy krémfehér) sajtot kis kockákra vágtam. Alufóliából leterítettem egy darabot az asztalra, megszórtam oregánóval és bazsalikommal (jól összekevertem őket) és ebben forgattam meg a sajtkockákat. Az üveg aljára olíva olajat öntöttem, majd egész színes borssal megszórtam. Erre dobtam rá a sajtokat. Sajnos most nem volt, de ha van, érdemes beletenni 5-6 gerezd hámozott fokhagymát is. Ezeket a "rétegeket" addig ismételtem, míg tele nem lett az üveg. Ezután 2-3 éjszakára (vagy amíg az ember kibírja) hűtőbe kell tenni, hogy az ízek jól összeérjenek. Aki szereti, feldobhatja különböző töltött olívával is.