Milánóban jártunk, és a pasta pomodoro, vagyis a paradicsomos tészta volt a legnagyobb kedvencem. Amilyen egyszerű elkészíteni, olyan finom.
Egy fazékban feltettem sós vizet forrni, és locsoltam hozzá egy kis olajat is. Ebben főztem ki a tésztát. Amíg elkészült, egy serpenyőben kevés (oliva) olajat hevítettem, majd rádobtam 1 fej apróra vágott vöröshagymát és 1 gerezd felaprított fokhagymát. Aki nem lusta, az ez után paradicsomot fonnyasszon meg rajta, aki lusta, az darabos paradicsom konzervet öntsön rá, és főzze össze. Fűszerezésként só, bors, bazsalikom, esetleg oregánó adható hozzá.
Tálaláskor a tésztára rákanalazzuk a paradicsom szószt, majd reszelt parmezánnal (én most Karaván sajt és trapista sajt keverékével) megszórjuk. Isteni, ahogy a sajt nyúlósra olvad a tésztán...
A-nak annyira ízlett, hogy vacsorára 2 tányérral megevett belőle, és azt mondta, hogy a maradékot kéri holnap ebédre, de lehet, hogy reggelire is!
Nekem is nagyon ízlett, bár gyomorfájósoknak nem a legjobb választás az erős fűszerezés és a paradicsom miatt.