Mostanábban egyre nehezebb új bejegyzést írnom, mert a jól bevált receptjeimből főzök, amik már mind szerepelnek a blogban. Most kimondottan azért keresgéltem a Nosalty-n, hogy valami különleges ötletet találjak, amit a blogba is szívesen szerepeltetnék. Így jött a mai ebéd ötlete is.
2 nagyobb sárgarépát, és 5 db burgonyát darabokra vágtam, enyhén sós vízben puhára főztem, majd lehűtöttem. Közben vöröshagymákat pucoltam, vastagabb szeletekre vágtam és karikáira szedtem a szeleteket. Csirkemellet is készítettem, azt szintén megmostam, felszeleteltem. Ez után nekiláttam a panírozásnak. 3 tojást egy kevés sóval, liszttel, tejjel híg masszává kevertem, ebbe mártottam bele minden zöldséget, majd zsemlemorzsába forgattam őket. Forró olajban kisütöttem mindent. A mártogatós nagyon egyszerű, és ízletes. 3 ek tejfölhöz hozzá kevertem 2 ek johgurtot, ízlés szerint sót, borsot, és1-2 gerezd zúzott fokhagymát.
Minden napi ebédnek nem javasolnám, de néha, egy kis változatosságként nagyon jó választás. A rántott sárgarépa még A. tetszését is elnyerte!