Mostanában nincs kedvem sütni-főzni, ezt a sütit is a "társ szerzőm" készítette, én csak megenni segítettem.
Hozzávalók:
5 tojássárgája
15 dkg cukor
15 dkg liszt
2 ek kakaópor
10 ek víz
1 kk szódabikarbóna
A tojássárgáját a cukorral, a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Zsírpapírral kibélelt tortaformában 160 °C-on kb 25 percig sütjük.
Krém:
5tojásfehérje
6 ek cukor
2 cs vaníliás pudingpor
6 dl víz
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A pudingport a vízzel és a cukorral simára dolgozzuk, majd felfőztem. Még forrón belekeverjük a habot és a tészta tetejére kenjük. Kb 20 percig közepes hőfokon készre sütjük. A tetejére lehet még habot tenni (tejszínhab, habfix-el rögzítve).