Gyors és finom recept. Az elkészítése a következő:
A gombát megpucoljuk, megmossuk, majd felaprítjuk. 1 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágunk, és olajon megpirítjuk. Ez után félre húzzuk a tűzről, és meghintjük pirospaprikával, majd jól elkeverjük. Ráöntjük a gombát, és egy kevés vizet (nem szabad túl sokat, mert a gomba is fog vizet engedni). Néha megkeverve, fedő alatt pároljuk kb. 10-15 percig. Ha megpuhult, sózzuk, borsozzuk. Ha túl sok levet engedett ki a gomba, hintsük meg liszttel, így be tudjuk sűríteni. Én ezt most nem tettem meg. Amikor már puhára főtt, és ízletes a gomba, 2-3 kanál teljfölt keverünk hozzá. Rizzsel tálalva nagyon finom!
Címkék: gomba tejföl Rizs
1 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr766092905
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kiskakukk 2010.10.12. 12:49:06
Ma nekem is pont ilyenem van:)
Olyan, mintha összebeszéltünk volna:)