HTML

Gablili

Friss topikok

Címkék

áfonya (1) ajándék (1) alma (1) ananász (1) aszalt (1) avokádó (1) baba (1) bacon (1) banán (1) barack (1) bazsalikom (2) besamel (1) bor (1) bors (1) borsó (1) brokkoli (1) burgonya (19) búzadara (3) Cézár (1) chips (1) cipő (2) citrom (1) csíra (1) csirke (23) csoki (2) csokoládé (1) csomagolás (1) cukkini (4) cukor (4) darált (3) darálthús (1) dekoráció (7) desszert (31) díj (1) dubarry (1) édesség (19) fahéj (1) feta (2) főétel (1) fokhagyma (6) fonal (1) főzelék (6) gofri (1) golyó (1) gomba (7) gombóc (2) gríz (1) gulyás (1) Gyros (1) gyümölcs (2) hab (1) hagyma (3) horgolás (5) hortobágyi (1) hurka (1) hús (12) joghurt (2) kakaó (1) kalács (1) kapor (2) káposzta (4) karácsony (1) karaj (1) karfiol (1) keksz (2) kelbimbó (1) kenyér (6) kesztyű (1) kínai (2) kocka (1) kocsonya (1) kókusz (1) kolbász (4) korhely (1) körömlakk (1) kreatív (24) krém (4) krumpli (12) kuglóf (1) laci (1) lekvár (1) lencse (1) leveles (2) leves (14) liszt (2) madártej (1) mák (1) malac (1) MÁLNA (1) marcipán (14) margarin (2) mártás (4) mascarpone (1) Mazsola (1) medve (1) meggy (3) méz (4) mézeskalács (2) nokedli (1) Oliva (1) öntet (2) öntött (1) oregána (1) oregánó (1) padlizsan (4) palacsinta (4) paprika (2) paradicsom (4) párizsi (1) párolt (1) pecsenye (1) petrezselyem (1) Pirítós (3) pirított (1) piskóta (3) pogácsa (3) pörkölt (4) puding (2) pulyka (3) pulykamell (1) püré (3) ragu (1) rakott (3) rántott (7) répa (3) reszelt (1) rétes (2) Rizs (7) rúd (1) sajt (12) sajtos (1) saláta (7) sárgarépa (1) sóska (1) spenót (1) sült (16) sütemény (9) sütés (7) sütőtök (2) svéd (2) szalonna (2) szegfűszeg (1) székely (1) szelet (1) szendvics (1) szezám (1) szezámmag (2) szilva (1) szóló (1) szósz (3) születésnap (1) tarhonya (1) tarja (1) tárkony (1) tartár (1) tej (1) tejföl (9) tejszín (1) tepis (1) tepsis (3) tészta (10) textil (1) tojás (5) tök (4) Töki (1) töltött (4) torta (14) túró (11) uborka (1) üdítő (1) varrás (2) virág (2) virsli (2) wok (2) zeller (1) zöldbab (3) zöldborsó (1) zöldség (8) zsömle (1) Címkefelhő

Hozzávalók:
- sárgarépa
- gomba
- 2 db leveskocka
- 1,5 liter víz

A gombóchoz:
- búzadara (kb. fél bögrényi)
- 1 tojás
- só
- 1 csipet sütőpor

A vizet a leveskockákkal feltesszük főni. Amikor forr, beledobjuk a megpucolt, felszeletelt répát, gombát, és egyéb zöldséget, ami van éppen.

A tojást a sót,a búzadarát és egy csipet sütőport összekeverjük, majd pihentetjük. Ha időközben túlságosan besűrűsödni, kevés vízzel higíthatjuk. A lényeg, hogy kb. 20 perc állás után egy nem túl híg, nem túl sűrű masszát kapjunk.

Amikor a zöldségek puhára főttek, kiskanállal bele szaggatjuk a masszát a levesbe. Fontos, hogy ezt semmiképp se lobogó vízbe tegyük, mert akkor szétesnek a "gombócok". Néhány percig még főzzük, majd kész a leves.

Címkék: leves gomba sárgarépa búzadara

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr956092911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiskakukk 2010.09.21. 08:25:15

Először azt hittem, hogy három tojássárgája úszik a levesben:)

szuszko 2010.09.21. 09:18:20

:)) Jogos, de az csak sárgarépa. Egyébként meg az történt, hogy későn jutott eszembe fotózni, és már csak a maradékot sikerült. A fotó ellenére azonban nagyon finom volt, a grízgombóc állaga is pont el lett találva!
süti beállítások módosítása