Hozzávalók:
A krémhez:
- 65 dkg sajtkrém (Mascarpone)
- 15 dkg porcukor
- 1,5 ek liszt
- 2 ek vanília aroma
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héjja
- 3 tojás
A torta "talpához":
- 25 dkg apróra tört keksz
- 10 dkg margarin
A margarint megolvasztjuk, összekeverjük a keksszel. Egy kb. 24 cm-es tortaforma aljába jól belenyomkodjuk, majd előmelegített sütőbn 10 percig sütjük.
Nem szabad hogy megégjen!
Ez után a kikevert krémet ráöntjük, és még 50 percig sütjük, majd a formájában hagyjuk teljesen kihülni.
Fanyar lekvárral tálaljuk.
Sznob étel, mert rettentő drága az alapanyag, és mert nincs is értelme megenni.
Címkék: torta édesség sajt krém keksz desszert
2 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr406092920
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kiskakukk 2010.06.25. 07:14:25
Nincs értelme megenni? :) Én szívesen megenném (főleg, ha nem én sütöm).
szuszko 2010.06.25. 08:10:56
Nincs értelme, mert zsíros sajtkrémből, és sok-sok cukorból készült.