A mai ötletet az adta, hogy A. már megint rosszul érezte magát, persze nem is csoda, amennyi gyorséttermi szemetet megeszik! Így mérgemben eldöntöttem, hogy a holnapi ebédjét bizony a zöldségek fogják meghatározni!
A recepthez a Knorr Mediterrán rakott zöldség alapot használtam, ami betudható a fáradtságomnak (tegye fel a kezét, aki este 8-kor még örömét leli a főzésben). Egyébként otthon is elkészíthető az alap, nagyon hasonlít a milánói szószhoz. Az alapja a paradicsompor, vagy püré, rengeteg fűszerrel (oregánó, bazsalikom, koriander, majoranna, rozmaring, kakukkfű), sóval és borssal. Azért, hogy besűrűsödjön, étkezési keményítőt adtak hozzá, így a liszt érzékenyek is bátran használhatják ezt a kész keveréket.
A darált húst kevés olajon megpirítottam, majd 3 deci vizet, és az alap port hozzá adtam. Kicsit kevergettem, hogy besűrűsödjön. Közben piros húsú kaliforniai paprikát, cukkínit és padlizsánt (meghámozva!) kockára vágtam, majd egy hőálló sütőedény aljára szórtam a felaprított zöldségeket. Ráöntöttem a húst, majd reszelt sajttal szórtam be egyenletesen a tetejét.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb. 30 perc alatt készre sütöttem.
Eközben a szokásos módon rizst főztem, köretnek, de a recept szerint önálló ételként is fogyasztató.