HTML

Gablili

Friss topikok

Címkék

áfonya (1) ajándék (1) alma (1) ananász (1) aszalt (1) avokádó (1) baba (1) bacon (1) banán (1) barack (1) bazsalikom (2) besamel (1) bor (1) bors (1) borsó (1) brokkoli (1) burgonya (19) búzadara (3) Cézár (1) chips (1) cipő (2) citrom (1) csíra (1) csirke (23) csoki (2) csokoládé (1) csomagolás (1) cukkini (4) cukor (4) darált (3) darálthús (1) dekoráció (7) desszert (31) díj (1) dubarry (1) édesség (19) fahéj (1) feta (2) főétel (1) fokhagyma (6) fonal (1) főzelék (6) gofri (1) golyó (1) gomba (7) gombóc (2) gríz (1) gulyás (1) Gyros (1) gyümölcs (2) hab (1) hagyma (3) horgolás (5) hortobágyi (1) hurka (1) hús (12) joghurt (2) kakaó (1) kalács (1) kapor (2) káposzta (4) karácsony (1) karaj (1) karfiol (1) keksz (2) kelbimbó (1) kenyér (6) kesztyű (1) kínai (2) kocka (1) kocsonya (1) kókusz (1) kolbász (4) korhely (1) körömlakk (1) kreatív (24) krém (4) krumpli (12) kuglóf (1) laci (1) lekvár (1) lencse (1) leveles (2) leves (14) liszt (2) madártej (1) mák (1) malac (1) MÁLNA (1) marcipán (14) margarin (2) mártás (4) mascarpone (1) Mazsola (1) medve (1) meggy (3) méz (4) mézeskalács (2) nokedli (1) Oliva (1) öntet (2) öntött (1) oregána (1) oregánó (1) padlizsan (4) palacsinta (4) paprika (2) paradicsom (4) párizsi (1) párolt (1) pecsenye (1) petrezselyem (1) Pirítós (3) pirított (1) piskóta (3) pogácsa (3) pörkölt (4) puding (2) pulyka (3) pulykamell (1) püré (3) ragu (1) rakott (3) rántott (7) répa (3) reszelt (1) rétes (2) Rizs (7) rúd (1) sajt (12) sajtos (1) saláta (7) sárgarépa (1) sóska (1) spenót (1) sült (16) sütemény (9) sütés (7) sütőtök (2) svéd (2) szalonna (2) szegfűszeg (1) székely (1) szelet (1) szendvics (1) szezám (1) szezámmag (2) szilva (1) szóló (1) szósz (3) születésnap (1) tarhonya (1) tarja (1) tárkony (1) tartár (1) tej (1) tejföl (9) tejszín (1) tepis (1) tepsis (3) tészta (10) textil (1) tojás (5) tök (4) Töki (1) töltött (4) torta (14) túró (11) uborka (1) üdítő (1) varrás (2) virág (2) virsli (2) wok (2) zeller (1) zöldbab (3) zöldborsó (1) zöldség (8) zsömle (1) Címkefelhő

 

A mai ötletet az adta, hogy A. már megint rosszul érezte magát, persze nem is csoda, amennyi gyorséttermi szemetet megeszik! Így mérgemben eldöntöttem, hogy a holnapi ebédjét bizony a zöldségek fogják meghatározni!

A recepthez a Knorr Mediterrán rakott zöldség alapot használtam, ami betudható a fáradtságomnak (tegye fel a kezét, aki este 8-kor még örömét leli a főzésben). Egyébként otthon is elkészíthető az alap, nagyon hasonlít a milánói szószhoz. Az alapja a paradicsompor, vagy püré, rengeteg fűszerrel (oregánó, bazsalikom, koriander, majoranna, rozmaring, kakukkfű), sóval és borssal. Azért, hogy besűrűsödjön, étkezési keményítőt adtak hozzá, így a liszt érzékenyek is bátran használhatják ezt a kész keveréket.

A darált húst kevés olajon megpirítottam, majd 3 deci vizet, és az alap port hozzá adtam. Kicsit kevergettem, hogy besűrűsödjön. Közben piros húsú kaliforniai paprikát, cukkínit és padlizsánt (meghámozva!) kockára vágtam, majd egy hőálló sütőedény aljára szórtam a felaprított zöldségeket. Ráöntöttem a húst, majd reszelt sajttal szórtam be egyenletesen a tetejét.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb. 30 perc alatt készre sütöttem.

Eközben a szokásos módon rizst főztem, köretnek, de a recept szerint önálló ételként is fogyasztató.

Címkék: hús zöldség sajt darált

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr456092935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szuszko 2010.04.28. 12:25:15

Büszkén jelentem, hogy nagyon finom ez az étel! :)

Kiskakukk 2010.04.28. 19:05:15

Ezt megpróbálom én is! Finomnak tűnik.
süti beállítások módosítása