Szezámmagos csirke, barna tésztával.
Hozzávalók:
1 csirkemell kis kockákra vágva
A páchoz:
őrölt bors, só, cukor, 1/2 tk. fehérbor, 1/2 tk. szezámolaj
A bundához:
1/2 csésze liszt (kukoricalisztet használtam)
1/4 csésze keményítő
csapott tk. sütőpor
1 felvert tojás
2 ek. olaj
1/3 csésze víz
kevés só
A mézes mázhoz:
3 ek.méz
2 ek. cukor
3 ek. ketchup
1 ek. fehérborecet
A csirkecsíkokat bepácoljuk, minimum 1 órára hűtőbe tesszük. Ha összeértek az ízek, a bundába mártott csirkedarabokat wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és beleforgatjuk a kész húst. Megszórjuk szezámmaggal.
Pirított tészta:
A kifőtt tésztát az alábbi összetevőkkel nyakon öntöm és wokban kevés olajon megpirítom.
1-2 ek. sötét szójaszósz
1 kk. chiliszósz
1 kk. kristálycukor
1 kk. borecet
1/2 kk. só
1/2 kk. kukoricakeményítő
6-7 ek. langyos víz