Tárkonyos csirkeraguleves:
Hozzávalók:
* 50 dkg csirkemell
* 1 fej hagyma
* 2 evőkanál olaj
* 1-2 dl tejszín (vagy tejföl)
* 3 evőkanál liszt
* 2 marék kukorica
* 2 marék zöldborsó
* néhány fej gomba
* 1 kávéskanál tárkony
* húsleveskocka
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítod, beleteszed a felkockázott csirkemellet. A csirke fehéredéséig pirítod, majd felengeded 2-2,5 liter vízzel. Ételízesítővel és szükség szerint sóval ízesíted. Amikor a csirke már majdnem jó, beleteszed a kukoricát és a borsót (lehet fagyasztott és konzerv is) és ha van, akkor gombát és a tárkonyt. Ha megfőtt a borsó és a kukorica, a liszttel elkevert tejszínnel besűrítjük, forrásig főzzük.