Rakott zöldbab Hozzávalók: 30-40 dkg csirke/sertés hús (darált is jó), 1kg zöldbab, 1 csésze rizs, 1 pohár tejföl, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma,só, őrölt bors, olaj, reszelt sajt. Elkészítés: A zöldbabot sós vízben félpuhára főzzük. Mirelit zöldbab is jó.A hagymát felaprózzuk, olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, és megpirítjuk.A rizst megfőzöm. Egy tűzálló tálat pici olajjal kikenünk, a zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a rizst, a húst, beborítjuk a zöldbab másik felével. A tejfölt elkeverjük a tojással, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottakra. Rászórunk kis sajtot. Előmelegített sütőben szépen megsütjük.
Címkék: csirke zöldbab rakott
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr826092978
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.