Tejfölös zöldbabfőzelék A főzelék zöldbab konzervből készült (üveges), így a leírás arra vonatkozik! 4 evőkanál olajon 2 evőkanál lisztet megpirítunk. Ráöntjük a zöldbab levét, majd ugyanannyi vizet adunk hozzá. Beledobunk egy leveskockát, majd belereszelünk 1-2 gerezd fokhagymát. Forrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd hozzá adjuk a zöldbabot és ízlés szerint kockára vágott krumplit is. Kb. 10 percig főzzük. A megfőtt krumplikból néhány kockát összetörhetünk, és elkeverhetjük, ettől sűrűbb lesz a főzelék. A végén cukorral és ecettel ízesítjük, 2 evőkanál tejfölt adunk hozzá, és jól összekeverjük.
Címkék: főzelék tejföl zöldbab
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr696092981
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.