Meggyleves: Egy üveg (vagy 1/2-3/4 kg) kimagozott meggyet fazékban kis sóval és cukorral, kevés vízben el kezdünk főzni. A víz éppen csak lepje el. Egy darab egész fahéjat és egy fél citromot is belefőzünk. Amíg felforr, addig egy vaniliapudingport cukorral és fele víz-fele tejjel csomómentesre keverünk, majd amikor a meggy felforrt, akkor a keveréket beleöntjük és 1-2 percig főzzük. Kihűtjük, másnapig hűtőben tároljuk. Kánikulában nagyon finom (torokfájósok időben vegyék ki a hűtőből, hogy ne legyen nagyon hideg).
Címkék: meggy leves
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr816093000
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.