HTML

Gablili

Friss topikok

Címkék

áfonya (1) ajándék (1) alma (1) ananász (1) aszalt (1) avokádó (1) baba (1) bacon (1) banán (1) barack (1) bazsalikom (2) besamel (1) bor (1) bors (1) borsó (1) brokkoli (1) burgonya (19) búzadara (3) Cézár (1) chips (1) cipő (2) citrom (1) csíra (1) csirke (23) csoki (2) csokoládé (1) csomagolás (1) cukkini (4) cukor (4) darált (3) darálthús (1) dekoráció (7) desszert (31) díj (1) dubarry (1) édesség (19) fahéj (1) feta (2) főétel (1) fokhagyma (6) fonal (1) főzelék (6) gofri (1) golyó (1) gomba (7) gombóc (2) gríz (1) gulyás (1) Gyros (1) gyümölcs (2) hab (1) hagyma (3) horgolás (5) hortobágyi (1) hurka (1) hús (12) joghurt (2) kakaó (1) kalács (1) kapor (2) káposzta (4) karácsony (1) karaj (1) karfiol (1) keksz (2) kelbimbó (1) kenyér (6) kesztyű (1) kínai (2) kocka (1) kocsonya (1) kókusz (1) kolbász (4) korhely (1) körömlakk (1) kreatív (24) krém (4) krumpli (12) kuglóf (1) laci (1) lekvár (1) lencse (1) leveles (2) leves (14) liszt (2) madártej (1) mák (1) malac (1) MÁLNA (1) marcipán (14) margarin (2) mártás (4) mascarpone (1) Mazsola (1) medve (1) meggy (3) méz (4) mézeskalács (2) nokedli (1) Oliva (1) öntet (2) öntött (1) oregána (1) oregánó (1) padlizsan (4) palacsinta (4) paprika (2) paradicsom (4) párizsi (1) párolt (1) pecsenye (1) petrezselyem (1) Pirítós (3) pirított (1) piskóta (3) pogácsa (3) pörkölt (4) puding (2) pulyka (3) pulykamell (1) püré (3) ragu (1) rakott (3) rántott (7) répa (3) reszelt (1) rétes (2) Rizs (7) rúd (1) sajt (12) sajtos (1) saláta (7) sárgarépa (1) sóska (1) spenót (1) sült (16) sütemény (9) sütés (7) sütőtök (2) svéd (2) szalonna (2) szegfűszeg (1) székely (1) szelet (1) szendvics (1) szezám (1) szezámmag (2) szilva (1) szóló (1) szósz (3) születésnap (1) tarhonya (1) tarja (1) tárkony (1) tartár (1) tej (1) tejföl (9) tejszín (1) tepis (1) tepsis (3) tészta (10) textil (1) tojás (5) tök (4) Töki (1) töltött (4) torta (14) túró (11) uborka (1) üdítő (1) varrás (2) virág (2) virsli (2) wok (2) zeller (1) zöldbab (3) zöldborsó (1) zöldség (8) zsömle (1) Címkefelhő

18.
június

Sünmalac1  |  Szólj hozzá!



Krumplifőzelék: A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockára vágjuk. Felöntjük vízzel, hogy kb. 3 ujjnyival több legyen, mint amennyi ellepi. Vegetázzuk, sózzuk, babérlevelet teszünk bele, és egy kevés majorannát. Lefedjük, majd hagyjuk főni, amíg a krumpli meg nem puhul. Az íze kedvéért kolbászt is karikázhatunk bele.

Rántást készítünk, amibe a végén egy kevés pirospaprikát is szórhatunk. A rántáshoz apránként vizet adunk, így csomómentesre keverjük. Ha a krumpli megfőtt, berántjuk. 1 kis pohár tejfölt keverünk hozzá, majd hagyjuk, hogy újraforrjon. Amikor elkészül, kiszedjük a babérlevelet, majd megfelelően ízesítjük egy pici cukorral, sóval, és ízlés szerint ecettel.


Túrógombóc: 500 gramm túrót, 3 tojássárgáját, 120 gramm búzadarát, 1 citrom reszelt héját, egy kevés cukrot, 1 csipet sót jól összekeverünk. Ezt követően lefedjük, és 2 órát állni hagyjuk a hűtőben. A 3 tojásfehérjét szintén betesszük a hűtőbe.

Amikor letelik a 2 óra, felverjük a tojásfehérjéket, majd óvatosan, kis adagokban hozzáadjuk a túrós masszához. Vizes kézzel gombócokat formázunk (kb. 10-12 gombóc lesz ebből a mennyiségből).

Enyhén sós vizet forralunk, amikor már lobog, beletesszük a gombócokat. Néhány percig főzzük, majd amikor feljön a gombóc a fazék tetejére, már kész is (kb. 3-5 perc).
Tűzön, egy kevés olajon, zsemlemorzsát pirítunk, amiben a végén megforgatjuk a gombócokat.

Tejföllel, cukorral tálaljuk.

Címkék: burgonya krumpli édesség túró főzelék gombóc desszert

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr16093002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása