Mivel 1 hét múlva utazunk az USA-ba, gondoltam stílusos lenne amerikai palacsintát készíteni. A másik ok pedig az volt, hogy kaptunk Kanadából igazi juharszirupot. Mivel vendégségbe megyünk és visszük magunkkal (én pedig szokás szerint az utolsó percben találtam ki, hogy megsütöm a palacsintát), fontos volt, hogy valami gyors, egyszerű receptet találjak. A legtöbb recept pihentetős, amit a fenti okok miatt tovább is lapoztam. Végül egy recept sem tetszett 100%-osan, így több receptet mixeltem össze. Szerintem teljesen jó lett a végeredmény!
Hozzávalók (kb. 15-18 db kis palacsintához):
- 30-35 dkg liszt
- 10 dkg olvasztott margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 6 dl tej (nekem csak 3 dl maradt, így vízzel pótoltam ki)
A lisztet, a vaníliáscukorral, a csipet sóval és a sütőporral elkevertem. Hozzáadtam a tojásokat, az olvasztott margarint, valamint a tejet és csomómentesre kevertem. Eleinte 30 dkg liszttel indítottam, de nem tűnt elég sűrűnek a tészta, ezért kevertem még hozzá egy kevés lisztet.
A kicsi palacsintasütőmben olajat hevítettem, és kb. fél merőkanálnyi sűrű masszát kanalaztam a forró sütőbe. Mindkét oldalát megsütöttem, ez pár perc alatt meg is volt. Fontos, hogy a normál palacsinával ellentétben itt minden kanál tészta előtt egy kicsit ki kellett kenni olajjal a sütőt, ezt egy szilikonecset segítségével oldottam meg.
És íme a végeredmény: