HTML

Gablili

Friss topikok

Címkék

áfonya (1) ajándék (1) alma (1) ananász (1) aszalt (1) avokádó (1) baba (1) bacon (1) banán (1) barack (1) bazsalikom (2) besamel (1) bor (1) bors (1) borsó (1) brokkoli (1) burgonya (19) búzadara (3) Cézár (1) chips (1) cipő (2) citrom (1) csíra (1) csirke (23) csoki (2) csokoládé (1) csomagolás (1) cukkini (4) cukor (4) darált (3) darálthús (1) dekoráció (7) desszert (31) díj (1) dubarry (1) édesség (19) fahéj (1) feta (2) főétel (1) fokhagyma (6) fonal (1) főzelék (6) gofri (1) golyó (1) gomba (7) gombóc (2) gríz (1) gulyás (1) Gyros (1) gyümölcs (2) hab (1) hagyma (3) horgolás (5) hortobágyi (1) hurka (1) hús (12) joghurt (2) kakaó (1) kalács (1) kapor (2) káposzta (4) karácsony (1) karaj (1) karfiol (1) keksz (2) kelbimbó (1) kenyér (6) kesztyű (1) kínai (2) kocka (1) kocsonya (1) kókusz (1) kolbász (4) korhely (1) körömlakk (1) kreatív (24) krém (4) krumpli (12) kuglóf (1) laci (1) lekvár (1) lencse (1) leveles (2) leves (14) liszt (2) madártej (1) mák (1) malac (1) MÁLNA (1) marcipán (14) margarin (2) mártás (4) mascarpone (1) Mazsola (1) medve (1) meggy (3) méz (4) mézeskalács (2) nokedli (1) Oliva (1) öntet (2) öntött (1) oregána (1) oregánó (1) padlizsan (4) palacsinta (4) paprika (2) paradicsom (4) párizsi (1) párolt (1) pecsenye (1) petrezselyem (1) Pirítós (3) pirított (1) piskóta (3) pogácsa (3) pörkölt (4) puding (2) pulyka (3) pulykamell (1) püré (3) ragu (1) rakott (3) rántott (7) répa (3) reszelt (1) rétes (2) Rizs (7) rúd (1) sajt (12) sajtos (1) saláta (7) sárgarépa (1) sóska (1) spenót (1) sült (16) sütemény (9) sütés (7) sütőtök (2) svéd (2) szalonna (2) szegfűszeg (1) székely (1) szelet (1) szendvics (1) szezám (1) szezámmag (2) szilva (1) szóló (1) szósz (3) születésnap (1) tarhonya (1) tarja (1) tárkony (1) tartár (1) tej (1) tejföl (9) tejszín (1) tepis (1) tepsis (3) tészta (10) textil (1) tojás (5) tök (4) Töki (1) töltött (4) torta (14) túró (11) uborka (1) üdítő (1) varrás (2) virág (2) virsli (2) wok (2) zeller (1) zöldbab (3) zöldborsó (1) zöldség (8) zsömle (1) Címkefelhő

Mivel 1 hét múlva utazunk az USA-ba, gondoltam stílusos lenne amerikai palacsintát készíteni. A másik ok pedig az volt, hogy kaptunk Kanadából igazi juharszirupot. Mivel vendégségbe megyünk és visszük magunkkal (én pedig szokás szerint az utolsó percben találtam ki, hogy megsütöm a palacsintát), fontos volt, hogy valami gyors, egyszerű receptet találjak. A legtöbb recept pihentetős, amit a fenti okok miatt tovább is lapoztam. Végül egy recept sem tetszett 100%-osan, így több receptet mixeltem össze. Szerintem teljesen jó lett a végeredmény!


Hozzávalók (kb. 15-18 db kis palacsintához):


- 30-35 dkg liszt

- 10 dkg olvasztott margarin

- 1 csomag sütőpor

- 1 csomag vaníliáscukor

- 1 csipet só

- 2 tojás

- 6 dl tej (nekem csak 3 dl maradt, így vízzel pótoltam ki)

A lisztet, a vaníliáscukorral, a csipet sóval és a sütőporral elkevertem. Hozzáadtam a tojásokat, az olvasztott margarint, valamint a tejet és csomómentesre kevertem. Eleinte 30 dkg liszttel indítottam, de nem tűnt elég sűrűnek a tészta, ezért kevertem még hozzá egy kevés lisztet.


A kicsi palacsintasütőmben olajat hevítettem, és kb. fél merőkanálnyi sűrű masszát kanalaztam a forró sütőbe. Mindkét oldalát megsütöttem, ez pár perc alatt meg is volt. Fontos, hogy a normál palacsinával ellentétben itt minden kanál tészta előtt egy kicsit ki kellett kenni olajjal a sütőt, ezt egy szilikonecset segítségével oldottam meg.


És íme a végeredmény:

Címkék: édesség palacsinta desszert

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gablili.blog.hu/api/trackback/id/tr716092854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása